Fragmentering - få konsultation idag!

Vår drivkraft är att vara ”bäst på fragmentering”. Detta innebär att vi ständigt utvecklar separering, utvinningsgrader samt kvalitet vid våra 3 fragmenteringsanläggningar.

Fragmentering är en process där blandat metallskrot, allt från skrotbilar till gamla stekpannor, rivs, mals och krossas till småbitar. Tekniken används även vid kylskåpsdestruering, och då tillkommer utmaningen att återvinna och samla in freonerna som finns i kylskåpet.

Våra 3 fragmenteringsanläggningar har förutom att de fungerar som vanliga skrotfilialer med mottagning och sortering av skrot samt bilsanering, var och en sin egen ”profil”:

Agnesberg

I Agnesberg har vi ett attraktivt läge i direkt närhet till Göteborgs stadskärna. Det gör att vi kan erbjuda kostnadseffektiva logistiklösningar baserat på höga volymer. Här har vi även en egen hamn vilket möjliggör utlastning på båt för direkt export. Det begränsade utrymmet ger oss begränsningar i lagringskapacitet, vilket vi har mött med en hög genomströmmingstakt och rullande utleveranser av återvunnet järn.

Oskarshamn

I Oskarshamn har vi gott om utrymme för att lagra material och göra kampanjkörningar. Vi har därför kunnat specialisera oss på att ta fram kundanpassat material i båda större och mindre kvantitet. I Oskarshamn kan vi även arbeta med så pass specialiserat material som elektronikskrot. Slutligen så tillverkar vi där fragmenterat gjuteriskrot både för Skrotfrags egna kunder och som legoarbete för kolleger i branschen. Med direkt närhet till Oskarshamns hamn kan vi även i Oskarshamn erbjuda bra exportmöjlighet.

Järna

I Järna har vi byggt upp en av Sveriges effektivaste anläggningar för återvinning av CFC (freon) från kylskåp och kylanläggningar. Genom vårt kontrakt med Elkretsen har vi att destruera drygt 20 % av Sveriges kyl och frysskåp. Vi är här strategiskt placerade i Mälarregionen, Sveriges befolkningstätaste, både för mottagning av skrot och för försäljning av återvunnen råvara.

Hitta din anläggning

Vi hjälper dig hitta just den anläggning som du söker.

Läs mer